Zapraszamy Szacownych Gości do udziału w II Przyjacielskiej Kolacji Degustacyjnej w Dąbrówce tym razem z udziałem Łukasza Strzebońskiego i Sebastiana Pawłowicza. Sylwetki obu wyśmienitych szefów kuchni przedstawimy państwu poniżej.

Przypominamy, że liczba miejsc w wydarzeniu jest ograniczona. Zachęcamy więc do rezerwowania pod nr. tel.: 503 046 887.

Cena: 220 zł / os.

Łukasz Strzeboński

Przez ostatnie 10 lat kariery zawodowej pracowałem między innymi jako chef de partie pastry& bakery w Atelier Amaro. Współpracując z firmą Techniki Kulinarne otwierałem i prowadziłem jako head chef Wrocławski hotel Boutiqe Brajt*** i restaurację Zielona. W Myślenicach kierowałem hotelem Black& White***. Jako sous chef kierowałem pracą od początku otwarcia hotelu Arłamów**** w Bieszczadach jak i również hotelu Bania**** w Białce Tatrzańskiej.

Aktualnie zarządzam jako head chef restauracją Pianka, Nowym Orleanem w którym funkcjonuje kuchnia nocna jak i Domem Szampana, w którym są kolacje degustacyjne z selekcją szampanów. Wszystkie lokale mieszczą się w centrum Warszawy.

Sebastian Pawłowicz

Większość z Państwa zna już sylwetkę naszego szefa kuchni Sebastiana Pawłowicza, który wraz z Łukaszem Strzebońskim
6 kwietnia 2019 roku przygotuje II Przyjacielską Kolację Degustacyjną.
Pasja i doświadczenie to najważniejsze atuty Szefa Kuchni Restauracji w Dąbrówce. Stworzył on miejsce, w którym niezwykle istotny jest szacunek do produktu, świeżość i wykwintność, nie zapominając jednocześnie, że czasem to prostota decyduje o wyjątkowości potrawy. Najważniejsze, aby smaki wypływały prosto z serca.
W zawodzie pracuje blisko 20 lat. W czasie nauki we wrocławskiej szkole gastronomicznej, rozpoczął pracę jako młodszy kucharz we włoskiej restauracji. W tamtych latach praca z włoskim szefem kuchni była wielkim wyróżnieniem i okazją poznania zarówno nowatorskich produktów jak i fascynującej kuchni. Po skończeniu szkoły hotelarskiej oraz studiów z zarządzania, kontynuował przygodę z włoską kuchnią. W kolejnych latach pracował u boku Kazimierza Marka, otwierając nowy koncept „Paparazzi” – było to duże doświadczenie – uczyć się od szefa, który przez kilka lat pracował z Gordonem Ramsayem. Sebastian zbierał szlify pod okiem utalentowanych szefów kuchni – Mateusza Malinowskiego, Tomasza Połoma, Damiana Chajęckiego czy też Łukasza Strzebońskiego Ich różnorodne podejścia do zarządzania i prowadzenia kuchni, jak również odmienne style gotowania, pozwoliły Sebastianowi wypracować własny, unikalny styl. Najważniejsza jest w kuchni sezonowość i świeżość produktów. Nie można zapominać o korzeniach i polskich produktach, w Dąbrówce mamy własny ogród, takie warzywa są najlepsze i najzdrowsze” – mówi Sebastian. Wolny czas spędza z żoną i dwójką synów. Piłka nożna jest jego relaksem. Dzięki niej wie, co znaczy praca zespołowa, a taką jest właśnie praca na kuchni.