MENU Okolicznościowe
W pakietach standardowo:
– standardowa dekoracja stołów (białe obrusy, białe świece, biała porcelanowa zastawa, serwetki.
– standardowa dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS (kwiaty sezonowe), w niskich wazonach
PAKIET BRĄZOWY
159 zł
Zupa:
Rosół z domowym makaronem
Danie główne serwowane:
Medalion z kurczaka z nadzieniem pomidorowo-serowym, gratiny ziemniaczane,
warzywa parowane z sezamem
Deser:
Piernik cynamonowy z sosem wiśniowym
Tort dodatkowo płatny
Zimny bufet:
2 porcja/os
Tortilla z warzywami
Pupernikiel z pastą z tuńczyka
Tymbaliki drobiowe
Jajka faszerowane pieczarkami
Sałatka jarzynowa
Pieczywo mieszane
Masło
Kolacja I
1 porcja/os
Pizza Margarita
Foccacia
Napoje:
bez limitu
Woda niegazowana
Kawa rozpuszczalna
Herbata czarna, zielona, owocowa
PAKIET SREBRNY
179 zł
Zupa:
Krem białych warzyw z grzankami
Danie główne:
2 porcje/os.
Kotlet Devolay
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Pierś z indyka sous vide opiekane z rozmarynem
Potrawka z kurczaka
Dodatki:
1,5 porcji/os.
Regionalne ziemniaki z koperkiem i masłem
Frytki
Dodatki warzywne:
1,5 porcji/os.
Świeże surówki na bazie lokalnych upraw –
biała kapusta z koperkiem,
Buraczki zasmażane
Deser:
Wybór ciast 2 porcje/os.
Owoce sezonowe 100 gr./os.
Tort dodatkowo płatny
Zimny bufet:
2 porcja/os
Tortilla z kurczakiem
Pupernikiel z pastą z makreli
Schab nadziewany śliwkami
Pasztet z żurawiną
Sałatka Cezar
Pieczywo mieszane
Masło
Kolacja I:
1 porcja/os
Burger mięsny
Szaszłyki drobiowy
PAKIET GREEN
219 zł
Zupa:
Rosół z kurczaka zagrodowego z domowym makaronem i lubczykiem z naszego ogródka
Danie główne: 2 porcje/os.
Zraz wieprzowy z kiszonym ogórkiem, żytnim chlebem i wędzonym boczkiem w sosie własnym
Medalion z kurczaka z nadzieniem pomidorowo-serowym, oprószony pietruszką
Kotlet devolay z lokalnym masłem i pietruszką z ogródka
Filet z pstrąga z gospodarstwa zielenica na liściach szpinaku z sosem z borowikowy
Dodatki:1,5 porcji/os.
Regionalne ziemniaki z koperkiem i masłem
Wielkopolskie pyzy drożdżowe
Pieczone ziemniaki z czosnkiem i koperkiem
Dodatki warzywne:1,5 porcji/os.
Ekologiczne parowane warzywa z lokalnym masłem i świeżymi ziołami
Świeże surówki na bazie ekologicznych upraw (biała kapusta z koperkiem, marchewka z jabłkami i chrzanem ,modra kapusta z jabłkami
Deser:
Wybór ciast (2 porcje/os.)
Owoce sezonowe 200 gr./os.
Tort dodatkowo płatny
Napoje: bez limitu
Woda niegazowana
Kawa rozpuszczalna
Herbata czarna, zielona, owocowa
Zimny bufet: 3porcje/os.
Pieczony schab nadziewany śliwką sechlońską
Galantyna z kurczaka z domowym majonezem i piklami
Śledź bałtycki z jabłkiem i kwaśną śmietaną
Pasztet pieczony z musem żurawinowym
Tymbaliki drobiowe
Sałatka jarzynowa
Wiejski chleb na naturalnym żytnim zakwasie z masłem
Sos chrzanowy, salsa z pomidorów malinowych, sos tatarski
Kolacja I 1,5porcja/os
Kark wieprzowy pieczony w lokalnym piwie i ziołach z pieczonymi warzywami i ciemnym sosem
Gołąbki wegetariańskie kaszą w sosie pomidorowym
Ziemniaki pieczone w ziołach
PAKIET ZŁOTY
239 zł
Zupa:
Krem białych warzyw z oliwą truflową
Danie główne:
(3 porcje/os)
Zraz wołowy z kiszonym ogórkiem, żytnim chlebem i wędzonym boczkiem
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Filet z łososia na liściach szpinaku z sosem z borowikowym
Pierś z indyka sous vide opiekane z rozmarynem
Potrawka z kurczaka
Dodatki:
(1,5 porcji/os)
Regionalne ziemniaki z koperkiem i masłem
Kluski ziemniaczane
Pieczone ziemniaki z czosnkiem i koperkiem
Ryż z warzywami
Dodatki warzywne:
(1,5 porcji/os)
Ekologiczne parowane warzywa z lokalnym masłem i świeżymi ziołami
Świeże surówki na bazie lokalnych upraw (biała kapusta z koperkiem, marchew z jabłkami i chrzanem, modra kapusta z winogronem).
Buraczki zasmażane
Deser:
Wybór ciast( 2 porcje/os.)
Owoce sezonowe 200 gr./os.
Tort dodatkowo płatny
Napoje:
bez limitu
Woda niegazowana
Kawa rozpuszczalna
Herbata czarna, zielona, owocowa
Zimny bufet:
(3 porcje/os.)
Pieczony schab nadziewany morelą
Gotowana cielęcina w sosie tuńczykowym
Pasztet z dorsza
Deska wykwintnych serów
Sałatka Cezar
Sałatka ze świeżych sałat, rzodkiewki, pomidorów i ogórków gruntowych
Wiejski chleb na naturalnym żytnim zakwasie z masłem
Sos chrzanowy, salsa z pomidorów malinowych, sos tatarski
Kolacja I:
(1,5 porcji/os)
Golonka pieczona z warzywami w ciemnym regionalnym piwie
Pieczony seler z sosem słonecznikowym
PAKIET PLATYNOWY
269 zł
Zupa:
1 porcja/os.
Krem ze szczawiu i jajkiem przepiórczym, ziemniakami i chrupiącym wędzonym boczkiem
Danie główne:
3,5 porcje/os.
Zraz wołowy z kiszonym ogórkiem, żytnim chlebem i wędzonym boczkiem
Polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych
Filet z sandacza na liściach szpinaku z sosem z borowikowym
Udko z kaczki w sosie z świeżych pomarańczy z tymiankiem
Ragout z królika z warzywami
Dodatki:
2 porcje/os.
Regionalne ziemniaki z koperkiem i masłem
Wielkopolskie pyzy drożdżowe
Pieczone ziemniaki ze świeżym tymiankiem
Risotto z grzybów leśnych
Dodatki warzywne:
2 porcje/os.
Ekologiczne parowane warzywa z lokalnym masłem i świeżymi ziołami
Świeże surówki na bazie warzyw z ekologicznych upraw (biała kapusta z koperkiem, marchew z jabłkami i chrzanem, modra kapusta z jabłkami
Mizeria z ogórków gruntowych i kalarepy z kwaśną śmietaną i świeżym koperkiem
Deser:
Wybór ciast( 2 porcje/os.)
Owoce sezonowe 200 gr./os.
Tort dodatkowo płatny
Napoje: bez limitu
Woda niegazowana
Kawa rozpuszczalna
Herbata czarna, zielona, owocowa
Zimny bufet:
3 porcje/os.
Sandacz w galarecie z domowymi piklami
Deska wykwintnych serów
Deska wykwintnych wędlin
Rolada wołowa z serem Lazur i musem orzechowym
Sałatka z polędwiczką wieprzową z gruszką w sosie winnym
Sałatka ze świeżych sałat, rzodkiewki, pomidorów i ogórków gruntowych z owczym serem
Wiejski chleb na naturalnym żytnim zakwasie z masłem
Sos chrzanowy, salsa z pomidorów malinowych, sos tatarski
Kolacja I:
1,5 porcji/os.
Kark wieprzowy pieczony w lokalnym piwie i ziołach.
Boeuf strogonoff z kluskami francuskimi
MENU GRILOWE
150 zł
Zupa:
Staropolski Żur na zakwasie chlebowym z jakiem, białą kiełbasą
Dania główne:
2 porcje/os.
Karkówka w ziołach prowansalskich
Żeberka BBQ
Szaszłyki drobiowe przekładane warzywami ogrodowymi
Kiełbasa podwawelska
Kaszanka z jabłkiem i cebulą
Dodatki:
1,5 porcji/os.
Sałatka grecka
Sałatka gyros
Ogórek kiszony
Keczup, musztarda
Pieczywo, masło
Napoje:
bez limitu
Sok pomarańczowy w stołach
Sok jabłkowy w stołach
Woda niegazowana z cytryną w stołach
Kawa z ekspresu przelewowego bufet
Herbata czarna, zielona, owocowa bufet