Pałac Dąbrówka

Pałac Dąbrówka

MENU Okolicznościowe

W pakietach standardowo:
– standardowa dekoracja stołów (białe obrusy, białe świece, biała porcelanowa zastawa, serwetki.
– standardowa dekoracja kwiatowa na stołach GRATIS (kwiaty sezonowe), w niskich wazonach

PAKIET BRĄZOWY

159 zł

Zupa:

Rosół z domowym makaronem

 

Danie główne serwowane:

Medalion z kurczaka z nadzieniem pomidorowo-serowym, gratiny ziemniaczane,

warzywa parowane z sezamem

 

Deser:

Piernik cynamonowy z sosem wiśniowym

Tort dodatkowo płatny

 

Zimny bufet:
2 porcja/os

Tortilla z warzywami

Pupernikiel z pastą z tuńczyka

Tymbaliki drobiowe

Jajka faszerowane pieczarkami

Sałatka jarzynowa

Pieczywo mieszane

Masło

 

Kolacja I
1 porcja/os

Pizza Margarita

Foccacia

 

Napoje:
bez limitu

Woda niegazowana

Kawa rozpuszczalna

Herbata czarna, zielona, owocowa

PAKIET SREBRNY

179 zł

Zupa:

Krem białych warzyw z grzankami

 

Danie główne:
2 porcje/os.

Kotlet Devolay

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym

Pierś z indyka sous vide opiekane z rozmarynem

Potrawka z kurczaka

 

Dodatki:
1,5 porcji/os.

Regionalne ziemniaki z koperkiem i masłem

Frytki

 

Dodatki warzywne:
1,5 porcji/os.

Świeże surówki na bazie lokalnych upraw –

biała kapusta z koperkiem,

Buraczki zasmażane

 

Deser:

Wybór ciast 2 porcje/os.

Owoce sezonowe 100 gr./os.

Tort dodatkowo płatny

 

Zimny bufet:
2 porcja/os

Tortilla z kurczakiem

Pupernikiel  z pastą z makreli  

Schab nadziewany śliwkami

Pasztet z żurawiną

Sałatka Cezar  

Pieczywo mieszane

Masło

 

Kolacja I:
1 porcja/os

Burger mięsny

Szaszłyki drobiowy

PAKIET GREEN

219 zł

Zupa:

Rosół z kurczaka zagrodowego z domowym makaronem i lubczykiem z naszego ogródka

 

Danie główne: 2 porcje/os.

Zraz wieprzowy z kiszonym ogórkiem, żytnim chlebem i wędzonym boczkiem w sosie własnym

Medalion z kurczaka z nadzieniem pomidorowo-serowym, oprószony pietruszką

Kotlet devolay z lokalnym masłem i pietruszką z ogródka

Filet z pstrąga z gospodarstwa zielenica na liściach szpinaku z sosem z borowikowy

 

Dodatki:1,5 porcji/os.

Regionalne ziemniaki z koperkiem i masłem

Wielkopolskie pyzy drożdżowe

Pieczone ziemniaki z czosnkiem i koperkiem

 

Dodatki warzywne:1,5 porcji/os.

Ekologiczne parowane warzywa z lokalnym masłem i świeżymi ziołami

Świeże surówki na bazie ekologicznych upraw (biała kapusta z koperkiem, marchewka z jabłkami i chrzanem ,modra kapusta z jabłkami

 

Deser:

Wybór ciast (2 porcje/os.)

Owoce sezonowe 200 gr./os.

Tort dodatkowo płatny

 

Napoje: bez limitu

Woda niegazowana

Kawa rozpuszczalna

Herbata czarna, zielona, owocowa

 

Zimny bufet: 3porcje/os.

Pieczony schab nadziewany  śliwką sechlońską

Galantyna z kurczaka z domowym majonezem i piklami

Śledź bałtycki z jabłkiem i kwaśną śmietaną

Pasztet pieczony z musem żurawinowym

Tymbaliki drobiowe

Sałatka jarzynowa

Wiejski chleb na naturalnym żytnim zakwasie z masłem

Sos chrzanowy, salsa z pomidorów malinowych, sos tatarski

 

Kolacja I 1,5porcja/os

Kark wieprzowy pieczony w lokalnym piwie i ziołach z pieczonymi warzywami i ciemnym sosem

Gołąbki wegetariańskie kaszą w sosie pomidorowym

Ziemniaki pieczone w ziołach

PAKIET ZŁOTY

239 zł

Zupa:

Krem białych warzyw z oliwą truflową

 

Danie główne:
(3 porcje/os)

Zraz wołowy z kiszonym ogórkiem, żytnim chlebem i wędzonym boczkiem

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym

Filet z łososia  na liściach szpinaku z sosem z borowikowym

Pierś z indyka sous vide opiekane z rozmarynem

Potrawka z kurczaka

 

Dodatki:
(1,5 porcji/os)

Regionalne ziemniaki z koperkiem i masłem

Kluski ziemniaczane

Pieczone ziemniaki z czosnkiem i koperkiem

Ryż z warzywami

 

Dodatki warzywne:
(1,5 porcji/os)

Ekologiczne parowane warzywa z lokalnym masłem i świeżymi ziołami

Świeże surówki na bazie lokalnych upraw (biała kapusta z koperkiem, marchew z jabłkami i chrzanem, modra kapusta z winogronem).

Buraczki zasmażane

 

Deser:

Wybór ciast( 2 porcje/os.)

Owoce sezonowe 200 gr./os.

Tort dodatkowo płatny

 

Napoje:
bez limitu

Woda niegazowana

Kawa rozpuszczalna

Herbata czarna, zielona, owocowa

 

Zimny bufet:
(3 porcje/os.)

Pieczony schab nadziewany morelą

Gotowana cielęcina w sosie tuńczykowym

Pasztet z dorsza

Deska wykwintnych serów

Sałatka Cezar

Sałatka ze świeżych sałat, rzodkiewki, pomidorów i ogórków gruntowych

Wiejski chleb na naturalnym żytnim zakwasie z masłem

Sos chrzanowy, salsa z pomidorów malinowych, sos tatarski

 

Kolacja I:
(1,5 porcji/os)

Golonka pieczona z warzywami w ciemnym regionalnym piwie

Pieczony seler z sosem słonecznikowym

PAKIET PLATYNOWY

269 zł

Zupa:
1 porcja/os.

Krem ze szczawiu i jajkiem przepiórczym, ziemniakami i chrupiącym wędzonym boczkiem

 

Danie główne:
3,5 porcje/os.

Zraz wołowy z kiszonym ogórkiem, żytnim chlebem i wędzonym boczkiem

Polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych

Filet z sandacza  na liściach szpinaku z sosem z borowikowym

Udko z kaczki w sosie z świeżych pomarańczy z tymiankiem

Ragout z królika z warzywami

 

Dodatki:
2 porcje/os.

Regionalne ziemniaki z koperkiem i masłem

Wielkopolskie pyzy drożdżowe

Pieczone ziemniaki ze świeżym tymiankiem

Risotto z grzybów leśnych

 

Dodatki warzywne:
2 porcje/os.

Ekologiczne parowane warzywa z lokalnym masłem i świeżymi ziołami

Świeże surówki na bazie warzyw z ekologicznych upraw (biała kapusta z koperkiem, marchew z jabłkami i chrzanem, modra kapusta z jabłkami

Mizeria z ogórków gruntowych i kalarepy z kwaśną śmietaną i świeżym koperkiem

 

Deser:

Wybór ciast( 2 porcje/os.)

Owoce sezonowe 200 gr./os.

Tort dodatkowo płatny

 

Napoje: bez limitu

Woda niegazowana

Kawa rozpuszczalna

Herbata czarna, zielona, owocowa

 

Zimny bufet:
3 porcje/os.

Sandacz w galarecie z domowymi piklami

Deska wykwintnych serów

Deska wykwintnych wędlin

Rolada wołowa z serem Lazur i musem orzechowym

Sałatka z polędwiczką wieprzową z gruszką w sosie winnym

Sałatka ze świeżych sałat, rzodkiewki, pomidorów i ogórków gruntowych z owczym serem

Wiejski chleb na naturalnym żytnim zakwasie z masłem

Sos chrzanowy, salsa z pomidorów malinowych, sos tatarski

 

Kolacja I:
1,5 porcji/os.

Kark wieprzowy pieczony w lokalnym piwie i ziołach.

Boeuf strogonoff z kluskami francuskimi

MENU GRILOWE

150 zł

Zupa:

Staropolski Żur na zakwasie chlebowym z jakiem, białą kiełbasą

 

Dania główne:
2 porcje/os.

Karkówka w ziołach prowansalskich

Żeberka BBQ

Szaszłyki drobiowe przekładane warzywami ogrodowymi

Kiełbasa podwawelska

Kaszanka z jabłkiem i cebulą

 

Dodatki:
1,5 porcji/os.

Sałatka grecka

Sałatka gyros

Ogórek kiszony

Keczup, musztarda

Pieczywo, masło

 

Napoje:
bez limitu

Sok pomarańczowy w stołach

Sok jabłkowy w stołach

Woda niegazowana z cytryną w stołach

Kawa z ekspresu przelewowego bufet

Herbata czarna, zielona, owocowa bufet