Ślub w plenerze
Największym źródłem inspiracji jest dla nasz natura – zachwyca, daje paliwo, pozwala na odczucia wzruszenia i fascynacji.
W naszej restauracji serwujemy autorskie dania kuchni polskiej oparte o klasyczne receptury dbamy o największą jakość produktów uwzględniając sezonowość.
Chcemy, aby kuchnia polska nigdy nie została zapomniana wręcz ciągle się rozwijała i ewaluowała.
Pakiet I
Cena 1.900 zł
Udostępnienie miejsca na organizację ceremonii zaślubin
Altana Ślubna
Białe krzesła
Stół dla urzędnika USC
Pakiet II
Cena 2.990 zł
Udostępnienie miejsca na organizację ceremonii zaślubin
Altana Ślubna
Białe krzesła
Stół dla urzędnika USC
Dekoracja białe tiule, wiszące kule kwiatowe
Latarnie ozdobne
Pakiet III
Cena 3.900 zł
Udostępnienie miejsca na organizację ceremonii zaślubin
Altana Ślubna
Białe krzesła
Stół dla urzędnika USC
Dekoracja białe tiule, wiszące kule kwiatowe
Dekoracje kwiatowe
Latarnie ozdobne
Biały dywan
Płatki białych róż
W cenie przyjęcia weselnego otrzymują Państwo nie tylko wyborne menu i wynajęcie jednej z naszych pięknych sal bankietowych na cały czas trwania przyjęcia, ale również szereg usług i udogodnień.
W całym procesie planowania zapewniamy opiekę managera, który przygotuje dla Państwa szczegółową ofertę i pomoże dopiąć wszystkie szczegóły, służąc fachową radą opartą na wieloletnim doświadczeniu, jak organizować wesele.
PAKIET SREBRNY
269 zł
Powitanie:
Wiejski chleb na zakwasie z solą
Prosecco 80 ml
Zupa (1 do wyboru):
Rosół drobiowy z domowym makaronem i lubczykiem
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Krem z kalafiora z gruszką w winie z serem lazur
Danie główne (3 porcje na osobę) – 5 rodzajów do wyboru:
Zraz wieprzowy z ogórkiem i wędzonym boczkiem
Filet z kurczaka z serem laur, pomidorami, pesto
Pieczeń wieprzowa w sosie demi-glace
Ryba w sosie porowym
Ryż z warzywami w sosie słodko-kwaśnym
Dodatki (2 porcje na osobę) – 6 rodzajów do wyboru:
Ziemniaki gotowane z koperkiem i masłem
Ziemniaki w winie i śmietanie
Ziemniaki pieczone z parmezanem
Pyzy
Warzywa gotowana
Świeże surówki z naszego ogródka (3 rodzaje)
Mix sałat
Kapusta biała zasmażana
Buraczki zasmażane lub na zimno z chrzanem
Deser:
Wybór ciast (2 porcje na osobę)
Deser lodowy – dodatkowo płatny
Tort – dodatkowo płatny
Napoje bez limitu:
Kawa z ekspresu przelewowego
Herbaty – różne rodzaje
Woda niegazowana z cytryną, miętą
Zimny bufet (3 porcje na osobę) – 7 rodzajów do wyboru:
Pieczońy schab z musem chrzanowym
Ryba w occie / ryba w pomidorach
Klopsiki w occie
Galantyna z kurczaka z sosem tatarskim
Tortilla z wędzonką
Galaret drobiowy z warzywami
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Croissant z jamon serrano
Carpaccio z buraka z serem, miodem, serwowane w babeczkach z kruchego ciasta
Sałatka z brokułu, kalafiora, sos czosnkowy, jajkiem, słonecznikiem
Ciepła zakąska (1 rodzaj do wyboru):
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Polędwiczki wieprzowe z kluskami śląskimi
Pasztecik na ciepło z warzywami
Kolacja 1 (1,5 porcji na osobę) – 3 rodzaje do wyboru:
Szaszłyk drobiowy ze śliwką i warzywami, serwowany na ryżu po turecku
Golonka po bawarsku
Pałki z kurczaka w boczku
Bigos z grzybami
Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym
Kolacja II (do wyboru 1 rodzaj):
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Kwaśnica
PAKIET ZŁOTY
299 zł
Powitanie:
Wiejski chleb na zakwasie z solą
Prosecco 80 ml
Zupa (1 do wyboru):
Rosół z kurczaka z domowym makaronem
Krem z białych warzyw z białą czekoladą
Krem szparagowy (sezonowo)
Krem z dyni i gruszki (sezonowo)
Krem z pieczonego buraka, ser wędzony
Danie główne (3,5 porcji na osobę) – 6 rodzajów do wyboru:
Zraz wieprzowy z kiszonym ogórkiem i boczkiem
Zraz wołowy z kiszonym ogórkiem i boczkiem
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Dorsz w sosie cytrynowym
Kurczak w sosie potrawkowym
Kotlet devolay z masłem i pietruszką
Kaczka confit z musem jabłkowym
Schab z pieczarkami
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Schnitzel wieprzowy z jajkiem i szczypiorkiem
Łosoś ze szpinakiem
Dodatki (2 porcje na osobę) – 7 rodzajów do wyboru:
Ziemniaki gotowane z koperkiem i masłem
Ziemniaki w winie i śmietanie
Ziemniaki pieczone z parmezanem
Pyzy
Kopytka
Frytki
Kluski śląskie
Warzywa gotowana
Świeże surówki z naszego ogródka (3 rodzaje)
Kapusta biała zasmażana
Kapusta modra gotowana
Buraczki zasmażane lub na zimno z chrzanem
Parowane warzywa okopowe z masłem i ziołami
Modra kapusta ze śliwką wędzoną i anyżem
Deser:
Wybór ciast (2,5 porcji na osobę)
Pana Cotta z marakują
Owoce sezonowe
Tort – dodatkowo płatny
Deser lodowy – dodatkowo płatny
Napoje bez limitu:
Kawa z ekspresu przelewowego
Herbaty – różne rodzaje
Lemoniada sezonowa
Woda niegazowana z cytryną, miętą
Zimny bufet (4 porcje na osobę) – 7 rodzajów do wyboru:
Pieczońy schab z musem chrzanowym
Ryba w occie / ryba w pomidorach
Klopsiki w occie
Galantyna z kurczaka z sosem tatarskim
Tortilla z wędzonką
Galaret drobiowy z warzywami
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Sałatka Cezar
Croissant z jamon serrano
Carpaccio z buraka z serem, miodem serwowane w babeczkach z kruchego ciasta
Sałatka z brokułu, kalafiora, sos czosnkowy, jajkiem, słonecznikiem
Pieczywo mieszane
Masło
Ciepła zakąska (1 rodzaj do wyboru):
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Makaron z grzybami leśnymi
Polędwiczki wieprzowe z kluskami śląskimi
Pasztecik na ciepło z warzywami
Kolacja I (1,5 porcji na osobę) – 3 rodzaje do wyboru:
Szaszłyk wieprzowy
Golonka po bawarsku
Pałki z kurczaka w boczku
Bigos z grzybami
Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym
Gołąbki mięsne w sosie pieczarkowym
Udko z kurczaka faszerowane szpinakiem i fetą
Żeberka w miodzie
Kolacja II:
Zupa gulaszowa
Żurek
PAKIET PLATYNOWY
340 zł
Powitanie:
Wiejski chleb na zakwasie z solą
Prosecco 80 ml
Przystawka serwowana (1 do wyboru):
Babeczka z pasztecikiem pieczonym, mus żurawinowy
Kostki z łososia w cieście filo
Carpaccio z łososia
Zupa (1 do wyboru):
Rosół z kurczaka z domowym makaronem
Krem z białych warzyw z białą czekoladą
Krem szparagowy (sezonowo)
Krem z pieczonego buraka, ser wędzony
Chłodnik litewski
Krem z grzybów leśnych
Danie główne (4 porcje na osobę) – 6 rodzajów do wyboru:
Zraz wieprzowy z kiszonym ogórkiem i boczkiem
Zraz wołowy z kiszonym ogórkiem i boczkiem
Pieczeń wieprzowa w sosie zielonego pieprzu
Karkówka w sosie własnym
Dorsz w sosie kaparowym
Kurczak w sosie potrawkowym
Kotlet devolay z masłem i pietruszką
Kaczka confit z musem jabłkowym
Schab z pieczarkami
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Schnitzel wieprzowy z jajkiem i szczypiorkiem
Łosoś ze szpinakiem
Devolay z masłem
Łosoś w sosie cytrynowym
Risotto z warzywami
Risotto z grzybami
Dodatki (2 porcje na osobę) – 7 rodzajów do wyboru:
Ziemniaki gotowane z koperkiem i masłem
Ziemniaki w winie i śmietanie
Ziemniaki pieczone z parmezanem
Pyzy / Kopytka / Frytki
Kluski śląskie
Warzywa gotowana
Świeże surówki z naszego ogródka (3 rodzaje)
Kapusta biała zasmażana
Kapusta modra gotowana
Buraczki zasmażane lub na zimno z chrzanem
Parowane warzywa okopowe z masłem i ziołami
Modra kapusta ze śliwką wędzoną i anyżem
Napoje bez limitu:
Kawa z ekspresu przelewowego
Herbaty – różne rodzaje
Lemoniada sezonowa
Woda niegazowana z cytryną, miętą
Napój pomarańczowy
Napoje jabłkowy
Deser:
Wybór ciast (2,5 porcji na osobę)
Owoce sezonowe 200 g/os.
Panna Cotta z malinami
Tort – dodatkowo płatny
Deser lodowy – dodatkowo płatny
Zimny bufet (4 porcje na osobę) – 10 rodzajów do wyboru:
Pieczońy schab z musem chrzanowym
Ryba w occie / ryba w pomidorach
Tatar wołowy
Jajko w szynce / szparagi w szynce
Śledź w sosie tatarskim podawany na grillowanej bagietce
Galantyna z kurczaka z sosem tatarskim
Tortilla z wędzonką
Galaret drobiowy z warzywami
Sałatka arbuzowa z fetą, cebulą, oliwkami
Sałatka grecka
Sałatka Cezar
Croissant z jamon serrano
Carpaccio z buraka z serem, miodem serwowane w babeczkach z kruchego ciasta
Sałatka z brokułu, kalafiora, sos czosnkowy, jajkiem, słonecznikiem
Pieczywo mieszane
Masło
Ciepła zakąska (1 rodzaj do wyboru):
Makaron z warzywami sezonowymi
Makaron z grzybami leśnymi
Polędwiczki wieprzowe z kluskami śląskimi
Pasztecik na ciepło z warzywami
Kolacja I (2 porcje na osobę) – 4 rodzaje do wyboru:
Szaszłyk wieprzowy
Golonka po bawarsku
Pałki z kurczaka w boczku
Bigos z grzybami
Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym
Gołąbki mięsne w sosie pieczarkowym
Udko z kurczaka faszerowane szpinakiem i fetą
Żeberka w miodzie
Strogonow z kluseczkami
Kolacja II:
Zupa gulaszowa
Żurek
Barszcz z krokietem mięsnym
Kwaśnica
PAKIET SREBRNY
269 zł
PAKIET ZŁOTY
299 zł
PAKIET PLATYNOWY
340 zł
Poprawiny
Poprawiny organizowane dzień po weselu są formą podziękowania gościom za ich przybycie i uczestnictwo w tak ważnym dla Młodej Pary dniu oraz pożegnania weselników.
To okazja do spokojniejszych rozmów z tymi członkami rodziny i z tymi przyjaciółmi, których w dniu wesela mijało się przelotnie na parkiecie i zamieniło z nimi tylko kilka zdań. Poprawiny odbywają się w o wiele spokojniejszej i luźniejszej atmosferze, towarzyszy im najczęściej wspominanie wydarzeń dnia poprzedniego
MENU GRILOWE
89 zł
Zupa 1 do wyboru
Staropolski żur na zakwasie z boczkiem z własnej wędzarni
Zupa gulaszowa
pikantna zupa węgierska z warzywami
Danie główne (2 por. na os)
Karkówka marynowana w świeżych ziołach i czosnku
Szaszłyki drobiowe z warzywami z ogrodu
Żeberka pieczone w sosie sojowym z tymiankiem
Kiełbasa grillowa
Kaszanka z cebula i majerankiem
Dodatki (1.5 porcji na os.)
Sałata wiosenna z nowalijkami
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami
Ogórek kiszony/małosolny
Smalec wiejski ze skwarami
Sos czosnkowy/ketchup/musztarda
Pieczywo/masło
Napoje bez limitu
woda niegazowana
kawa z ekspresu przelewowego
herbata zna /owocowa, czarna