Pałac Dąbrówka

Pałac Dąbrówka

Ślub w plenerze

Największym źródłem inspiracji jest dla nasz natura – zachwyca, daje paliwo, pozwala na odczucia wzruszenia i fascynacji.

W naszej restauracji serwujemy autorskie dania kuchni polskiej oparte o klasyczne receptury dbamy o największą jakość produktów uwzględniając sezonowość.

Chcemy, aby kuchnia polska nigdy nie została zapomniana wręcz ciągle się rozwijała i ewaluowała.

Pakiet I

Cena 1.900 zł
  • Udostępnienie miejsca na organizację ceremonii zaślubin

  • Altana Ślubna

  • Białe krzesła

  • Stół dla urzędnika USC

Pakiet II

Cena 2.990 zł
  • Udostępnienie miejsca na organizację ceremonii zaślubin

  • Altana Ślubna

  • Białe krzesła

  • Stół dla urzędnika USC

  • Dekoracja białe tiule, wiszące kule kwiatowe

  • Latarnie ozdobne

Pakiet III

Cena 3.900 zł
  • Udostępnienie miejsca na organizację ceremonii zaślubin

  • Altana Ślubna

  • Białe krzesła

  • Stół dla urzędnika USC

  • Dekoracja białe tiule, wiszące kule kwiatowe

  • Dekoracje kwiatowe

  • Latarnie ozdobne

  • Biały dywan  

  • Płatki białych róż

W cenie przyjęcia weselnego otrzymują Państwo nie tylko wyborne menu i wynajęcie jednej z naszych pięknych sal bankietowych na cały czas trwania przyjęcia, ale również szereg usług i udogodnień.

W całym procesie planowania zapewniamy opiekę managera, który przygotuje dla Państwa szczegółową ofertę i pomoże dopiąć wszystkie szczegóły, służąc fachową radą opartą na wieloletnim doświadczeniu, jak organizować wesele.

PAKIET SREBRNY

269 zł

Powitanie:
Wiejski chleb na zakwasie z solą
Prosecco 80 ml

 

Zupa (1 do wyboru):
Rosół drobiowy z domowym makaronem i lubczykiem
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Krem z kalafiora z gruszką w winie z serem lazur

Danie główne (3 porcje na osobę) – 5 rodzajów do wyboru:

Zraz wieprzowy z ogórkiem i wędzonym boczkiem
Filet z kurczaka z serem laur, pomidorami, pesto
Pieczeń wieprzowa w sosie demi-glace
Ryba w sosie porowym
Ryż z warzywami w sosie słodko-kwaśnym

Dodatki (2 porcje na osobę) – 6 rodzajów do wyboru:

Ziemniaki gotowane z koperkiem i masłem
Ziemniaki w winie i śmietanie
Ziemniaki pieczone z parmezanem
Pyzy
Warzywa gotowana
Świeże surówki z naszego ogródka (3 rodzaje)
Mix sałat
Kapusta biała zasmażana
Buraczki zasmażane lub na zimno z chrzanem

Deser:
Wybór ciast (2 porcje na osobę)
Deser lodowy – dodatkowo płatny
Tort – dodatkowo płatny

Napoje bez limitu:
Kawa z ekspresu przelewowego
Herbaty – różne rodzaje
Woda niegazowana z cytryną, miętą

Zimny bufet (3 porcje na osobę) – 7 rodzajów do wyboru:
Pieczońy schab z musem chrzanowym
Ryba w occie / ryba w pomidorach
Klopsiki w occie
Galantyna z kurczaka z sosem tatarskim
Tortilla z wędzonką
Galaret drobiowy z warzywami
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Croissant z jamon serrano
Carpaccio z buraka z serem, miodem, serwowane w babeczkach z kruchego ciasta
Sałatka z brokułu, kalafiora, sos czosnkowy, jajkiem, słonecznikiem

Ciepła zakąska (1 rodzaj do wyboru):
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Polędwiczki wieprzowe z kluskami śląskimi
Pasztecik na ciepło z warzywami

Kolacja 1 (1,5 porcji na osobę) – 3 rodzaje do wyboru:
Szaszłyk drobiowy ze śliwką i warzywami, serwowany na ryżu po turecku
Golonka po bawarsku
Pałki z kurczaka w boczku
Bigos z grzybami
Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym

Kolacja II (do wyboru 1 rodzaj):
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Kwaśnica

PAKIET ZŁOTY

299 zł

Powitanie:
Wiejski chleb na zakwasie z solą
Prosecco 80 ml

 

Zupa (1 do wyboru):
Rosół z kurczaka z domowym makaronem
Krem z białych warzyw z białą czekoladą
Krem szparagowy (sezonowo)
Krem z dyni i gruszki (sezonowo)
Krem z pieczonego buraka, ser wędzony

 

Danie główne (3,5 porcji na osobę) – 6 rodzajów do wyboru:
Zraz wieprzowy z kiszonym ogórkiem i boczkiem
Zraz wołowy z kiszonym ogórkiem i boczkiem
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Dorsz w sosie cytrynowym
Kurczak w sosie potrawkowym
Kotlet devolay z masłem i pietruszką
Kaczka confit z musem jabłkowym
Schab z pieczarkami
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Schnitzel wieprzowy z jajkiem i szczypiorkiem
Łosoś ze szpinakiem

 

Dodatki (2 porcje na osobę) – 7 rodzajów do wyboru:
Ziemniaki gotowane z koperkiem i masłem
Ziemniaki w winie i śmietanie
Ziemniaki pieczone z parmezanem
Pyzy
Kopytka
Frytki
Kluski śląskie
Warzywa gotowana
Świeże surówki z naszego ogródka (3 rodzaje)
Kapusta biała zasmażana
Kapusta modra gotowana
Buraczki zasmażane lub na zimno z chrzanem
Parowane warzywa okopowe z masłem i ziołami
Modra kapusta ze śliwką wędzoną i anyżem

 

Deser:
Wybór ciast (2,5 porcji na osobę)
Pana Cotta z marakują
Owoce sezonowe
Tort – dodatkowo płatny
Deser lodowy – dodatkowo płatny

 

Napoje bez limitu:
Kawa z ekspresu przelewowego
Herbaty – różne rodzaje
Lemoniada sezonowa
Woda niegazowana z cytryną, miętą

 

Zimny bufet (4 porcje na osobę) – 7 rodzajów do wyboru:
Pieczońy schab z musem chrzanowym
Ryba w occie / ryba w pomidorach
Klopsiki w occie
Galantyna z kurczaka z sosem tatarskim
Tortilla z wędzonką
Galaret drobiowy z warzywami
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Sałatka Cezar
Croissant z jamon serrano
Carpaccio z buraka z serem, miodem serwowane w babeczkach z kruchego ciasta
Sałatka z brokułu, kalafiora, sos czosnkowy, jajkiem, słonecznikiem
Pieczywo mieszane
Masło

 

Ciepła zakąska (1 rodzaj do wyboru):
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Makaron z grzybami leśnymi
Polędwiczki wieprzowe z kluskami śląskimi
Pasztecik na ciepło z warzywami

Kolacja I (1,5 porcji na osobę) – 3 rodzaje do wyboru:
Szaszłyk wieprzowy
Golonka po bawarsku
Pałki z kurczaka w boczku
Bigos z grzybami
Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym
Gołąbki mięsne w sosie pieczarkowym
Udko z kurczaka faszerowane szpinakiem i fetą
Żeberka w miodzie

Kolacja II:
Zupa gulaszowa
Żurek

PAKIET PLATYNOWY

340 zł

Powitanie:
Wiejski chleb na zakwasie z solą
Prosecco 80 ml

 

Przystawka serwowana (1 do wyboru):
Babeczka z pasztecikiem pieczonym, mus żurawinowy
Kostki z łososia w cieście filo
Carpaccio z łososia

 

Zupa (1 do wyboru):
Rosół z kurczaka z domowym makaronem
Krem z białych warzyw z białą czekoladą
Krem szparagowy (sezonowo)
Krem z pieczonego buraka, ser wędzony
Chłodnik litewski
Krem z grzybów leśnych



Danie główne (4 porcje na osobę) – 6 rodzajów do wyboru:
Zraz wieprzowy z kiszonym ogórkiem i boczkiem
Zraz wołowy z kiszonym ogórkiem i boczkiem
Pieczeń wieprzowa w sosie zielonego pieprzu
Karkówka w sosie własnym
Dorsz w sosie kaparowym
Kurczak w sosie potrawkowym
Kotlet devolay z masłem i pietruszką
Kaczka confit z musem jabłkowym
Schab z pieczarkami
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Schnitzel wieprzowy z jajkiem i szczypiorkiem
Łosoś ze szpinakiem
Devolay z masłem
Łosoś w sosie cytrynowym
Risotto z warzywami
Risotto z grzybami

Dodatki (2 porcje na osobę) – 7 rodzajów do wyboru:
Ziemniaki gotowane z koperkiem i masłem
Ziemniaki w winie i śmietanie
Ziemniaki pieczone z parmezanem
Pyzy / Kopytka / Frytki
Kluski śląskie
Warzywa gotowana
Świeże surówki z naszego ogródka (3 rodzaje)
Kapusta biała zasmażana
Kapusta modra gotowana
Buraczki zasmażane lub na zimno z chrzanem
Parowane warzywa okopowe z masłem i ziołami
Modra kapusta ze śliwką wędzoną i anyżem

 

Napoje bez limitu:
Kawa z ekspresu przelewowego
Herbaty – różne rodzaje
Lemoniada sezonowa
Woda niegazowana z cytryną, miętą
Napój pomarańczowy
Napoje jabłkowy

 

 

Deser:
Wybór ciast (2,5 porcji na osobę)
Owoce sezonowe 200 g/os.
Panna Cotta z malinami
Tort – dodatkowo płatny
Deser lodowy – dodatkowo płatny

 

Zimny bufet (4 porcje na osobę) – 10 rodzajów do wyboru:
Pieczońy schab z musem chrzanowym
Ryba w occie / ryba w pomidorach
Tatar wołowy
Jajko w szynce / szparagi w szynce

Śledź w sosie tatarskim podawany na grillowanej bagietce
Galantyna z kurczaka z sosem tatarskim
Tortilla z wędzonką
Galaret drobiowy z warzywami
Sałatka arbuzowa z fetą, cebulą, oliwkami
Sałatka grecka
Sałatka Cezar
Croissant z jamon serrano
Carpaccio z buraka z serem, miodem serwowane w babeczkach z kruchego ciasta
Sałatka z brokułu, kalafiora, sos czosnkowy, jajkiem, słonecznikiem
Pieczywo mieszane
Masło

 

Ciepła zakąska (1 rodzaj do wyboru):
Makaron z warzywami sezonowymi
Makaron z grzybami leśnymi
Polędwiczki wieprzowe z kluskami śląskimi
Pasztecik na ciepło z warzywami

 

Kolacja I (2 porcje na osobę) – 4 rodzaje do wyboru:
Szaszłyk wieprzowy
Golonka po bawarsku
Pałki z kurczaka w boczku
Bigos z grzybami
Gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym
Gołąbki mięsne w sosie pieczarkowym
Udko z kurczaka faszerowane szpinakiem i fetą
Żeberka w miodzie
Strogonow z kluseczkami

 

Kolacja II:
Zupa gulaszowa
Żurek
Barszcz z krokietem mięsnym
Kwaśnica

PAKIET SREBRNY

269 zł

PAKIET ZŁOTY

299 zł

PAKIET PLATYNOWY

340 zł

Poprawiny

Poprawiny organizowane dzień po weselu są formą podziękowania gościom za ich przybycie i uczestnictwo w tak ważnym dla Młodej Pary dniu oraz pożegnania weselników.

To okazja do spokojniejszych rozmów z tymi członkami rodziny i z tymi przyjaciółmi, których w dniu wesela mijało się przelotnie na parkiecie i zamieniło z nimi tylko kilka zdań. Poprawiny odbywają się w o wiele spokojniejszej i luźniejszej atmosferze, towarzyszy im najczęściej wspominanie wydarzeń dnia poprzedniego

MENU GRILOWE

89 zł

Zupa 1 do wyboru

Staropolski żur na zakwasie z boczkiem z własnej wędzarni

Zupa gulaszowa
pikantna zupa węgierska z warzywami

Danie główne (2 por. na os)

Karkówka marynowana w świeżych ziołach i czosnku

Szaszłyki drobiowe z warzywami z ogrodu

Żeberka pieczone w sosie sojowym z tymiankiem

Kiełbasa grillowa

Kaszanka z cebula i majerankiem

 

Dodatki (1.5 porcji na os.)

Sałata wiosenna z nowalijkami

Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami

Ogórek kiszony/małosolny

Smalec wiejski ze skwarami

Sos czosnkowy/ketchup/musztarda

Pieczywo/masło

Napoje bez limitu

woda niegazowana

kawa z ekspresu przelewowego

herbata zna /owocowa, czarna