Pałac Dąbrówka

Pałac Dąbrówka

Ślub w plenerze

Największym źródłem inspiracji jest dla nasz natura – zachwyca, daje paliwo, pozwala na odczucia wzruszenia i fascynacji.

W naszej restauracji serwujemy autorskie dania kuchni polskiej oparte o klasyczne receptury dbamy o największą jakość produktów uwzględniając sezonowość.

Chcemy, aby kuchnia polska nigdy nie została zapomniana wręcz ciągle się rozwijała i ewaluowała.

Pakiet I

Cena 1.900 zł
  • Udostępnienie miejsca na organizację ceremonii zaślubin

  • Altana Ślubna

  • Białe krzesła

  • Stół dla urzędnika USC

Pakiet II

Cena 2.990 zł
  • Udostępnienie miejsca na organizację ceremonii zaślubin

  • Altana Ślubna

  • Białe krzesła

  • Stół dla urzędnika USC

  • Dekoracja białe tiule, wiszące kule kwiatowe

  • Latarnie ozdobne

Pakiet III

Cena 3.900 zł
  • Udostępnienie miejsca na organizację ceremonii zaślubin

  • Altana Ślubna

  • Białe krzesła

  • Stół dla urzędnika USC

  • Dekoracja białe tiule, wiszące kule kwiatowe

  • Dekoracje kwiatowe

  • Latarnie ozdobne

  • Biały dywan  

  • Płatki białych róż

W cenie przyjęcia weselnego otrzymują Państwo nie tylko wyborne menu i wynajęcie jednej z naszych pięknych sal bankietowych na cały czas trwania przyjęcia, ale również szereg usług i udogodnień.

W całym procesie planowania zapewniamy opiekę managera, który przygotuje dla Państwa szczegółową ofertę i pomoże dopiąć wszystkie szczegóły, służąc fachową radą opartą na wieloletnim doświadczeniu, jak organizować wesele.

PAKIET SREBRNY

255 zł

Powitanie:

Wiejski chleb na zakwasie z sola

Prosecco 80 ml

 

Zupa: 1 do wyboru

Rosół drobiowy z domowym makaronem i lubczykiem

Krem ze słodkich pomidorów z pesto bazyliowym

 

Danie główne (3.5 por os.)

Zraz wieprzowy z ogórkiem i wędzonym boczkiem

Roladka z kurczaka z nadzieniem szpinakowym

Kotlet devolay z masłem i pietruszka

Kotlet schabowy z pieczarkami

Filet z dorsza z warzywami i świeżym tymiankiem

Rague z indyka

 

Dodatki (1.5 por os.)

Ziemniaki gotowane z koperkiem i masłem

Pyzy drożdżowe

Ziemniaki pieczone z oliwa i świeżymi ziołami

Frytka belgijska

 

Dodatki warzywne (1.5 por os.)

Warzywa parowane z masłem i ziołami

Świeże surówki z naszego ogródka 3 rodzaje

Mix salat wiosennych z pomidorkami

 

Deser:

Wybór ciast 2 por. os

Tort dodatkowo płatny

 

Napoje bez limitu

Kawa z ekspresu  przelewowego

Herbaty – różne rodzaje

Woda niegazowana z cytryna, miętą

 

Zimny bufet (3.5 por os.)

Pieczony schab nadziewany śliwką

Dorsz w galarecie

Śledź w śmietanie

Galantyna z kurczaka z musem chrzanowym

Polędwiczka wieprzowa w marynatach

Galaret drobiowy z warzywami

Sałatka jarzynowa

Sałatka ze świeżych salat/warzywa sezonowe

Pieczywo/masło

 

Kolacja 1  (1.5 por os.)

Kark wieprzowy pieczony w piwie i ziołach

Ziemniaki pieczone w oliwach smakowych

Ratatui z kurczaka i warzyw w sosie gren curry

Barszcz z zakiszonych buraków z pasztecikiem (1 por na os)

PAKIET ZŁOTY

290 zł

Powitanie:

Wiejski chleb na zakwasie z solą

Prosecco 80 ml.

 

Zupa 1 do wyboru

Rosół z kurczaka z domowym makaronem

Krem z białych warzyw z oliwa z zielonej pietruchy

 

Danie główne (4 por. os.)

Zraz wołowy z kiszonym ogórkiem i boczkiem

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym

Sandacz filet z tagliatelle z warzyw

Pierś z kurczaka sous vide z tymiankiem

Kotlet devolay z masłem i pietruszka

Kaczka confit z musem jabłkowym

 

Dodatki (1.5 por os.)

Ziemniaki gotowane z masłem i koprem

Kluski śląskie

Ryz z warzywami

Pyzy drożdżowe

Frytka belgijska

 

Dodatki warzywne (1.5 por. os.)

Parowane warzywa okopowe z masłem i ziołami

Świeże surówki z naszego ogródka (3 rodzaje)

Modra kapusta ze śliwką wędzona i anyżem

Buraki zasmażane z malinami i czerwonym winem

 

Deser

Wybór ciast 2 por na os

Owoce sezonowe 100 gr os

Tort dodatkowo płatny

Mus czekoladowy z konfitura wiśniową

 

Napoje bez limitu

Kawa z ekspresu  przelewowego

Herbaty – różne rodzaje

Lemoniada sezonowa

Woda niegazowana z cytryna, miętą

 

Zimny bufet (4 por./ os.)

Pieczony schab z żurawina

Galaret drobiowy z warzywami

Kurczak zagrodowy sous vide z musem orzechowym

Łosoś gravlax z glazura koperkowa

Tarta z krewetkami i musem z kopru włoskiego

Valaventy z musem chrzanowym i serem

Sałatka koperkowa z kurczakiem i owocami

Sałatka wiosenna z nowalijek z sosem winegret

Pieczywo/masło

 

Kolacja I (1.5 por os.)

Golonka pieczona z warzywami i ciemnym piwie

Szaszłyki drobiowe z warzywami

Gołąbki w sosie pieczarkowym

Kapusta zasmażana

 

Kolacja II

Zupa gulaszowa

Świeżo wypiekane bułeczki

PAKIET PLATYNOWY

340 zł

Powitanie:

Wiejski chleb na zakwasie z solą

Prosecco 80 ml.

Amous Buche

Smak do wyboru przez gości

 

Przystawka Serwowana 1 do wyboru

Półgęsek z purée malinowym i micro ziołami

Tatar wołowy z piklami i grzybami leśnymi

 

Zupa 1 do wyboru

Rosół z kurczaka z domowym makaronem

Krem ze szczawiu z jajkiem i ziemniakami

Krem z rabarbaru z kwaśna śmietaną i tymiankiem

 

Danie główne (4 por na os.)

Zraz wołowy z ogórkiem i boczkiem wędzonym

Polędwiczka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych

Udko z kaczki w sosie owocowym

Policzki wieprzowe duszone w porto

Tajskie smaki w trzech odsłonach(mule /krewetki/owoce morza)

 

Dodatki (2 por na os.)

Ziemniak gotowany z koperkiem

Kopytka

Pieczone ziemniaki z tymiankiem

Kaszotto z cebulka i czosnkiem w pietruszce

potrawka z soczewicy z warzywami

 

Dodatki warzywne (2 por na os.)

Parowane warzywa okopowe z masłem i ziołami

Świeże surówki z naszego ogródka (3 rodzaje)

Mizeria z ogórków z crème fresch i koperkiem

Buraki pieczone w kremie balsamicznym

 

Deser 1 do wyboru

Wybór ciast 2 por os

Owoce sezonowe 200 gr os

Tort dodatkowo płatny

Tiramisu

Tarta z musem waniliowym i owocami

Crème brule

 

Napoje bez limitu

Kawa z ekspresu  przelewowego

Herbaty – różne rodzaje

Lemoniada sezonowa

Woda niegazowana z cytryna, miętą

Sok pomarańczowy, jabłkowy

 

Zimny bufet (4 por na os.)

Sandacz w galarecie z piklami

Marynowany rostbef w owocach tropikalnych z warzywami

Deska serów regionalnych

Deska wędlin z własnej wędzarni

Finger food mix (3 rodzaje w oparciu o smak na życzenie gości)

Sezonowana polędwiczka w tymianku z pieczona gruszka

Szparagi w szynce

Sałatka Caprese

Wędzony sxhab z musem wiśniowym

Pieczywo masło

 

Kolacja I (1.5 por na os.)

karczek wieprzowy pieczony w piwie z ziołami

Bouef strogonof z kluskami francuskimi

bigos z dziczyzna wędzona śliwka i boczkiem

 

Kolacja II (1 por na os.) 1 zupa do wyboru

Zupa gulaszowa

Barszcz z pasztecikiem

Żurek staropolski na własnym zakwasie

Poprawiny

Poprawiny organizowane dzień po weselu są formą podziękowania gościom za ich przybycie i uczestnictwo w tak ważnym dla Młodej Pary dniu oraz pożegnania weselników.

To okazja do spokojniejszych rozmów z tymi członkami rodziny i z tymi przyjaciółmi, których w dniu wesela mijało się przelotnie na parkiecie i zamieniło z nimi tylko kilka zdań. Poprawiny odbywają się w o wiele spokojniejszej i luźniejszej atmosferze, towarzyszy im najczęściej wspominanie wydarzeń dnia poprzedniego

MENU GRILOWE

109 zł

Zupa 1 do wyboru

Staropolski żur na zakwasie z boczkiem z własnej wędzarni

Zupa gulaszowa

pikantna zupa węgierska z warzywami

 

Danie główne (2 por. na os)

Karkówka marynowana w świeżych ziołach i czosnku

Szaszłyki drobiowe z warzywami z ogrodu

Żeberka pieczone w sosie sojowym z tymiankiem

Kiełbasa grillowa

Kaszanka z cebula i majerankiem

 

Dodatki (1.5 porcji na os.)

Sałata wiosenna z nowalijkami

Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami

Ogórek kiszony/małosolny

Smalec wiejski ze skwarami

Sos czosnkowy/ketchup/musztarda

Pieczywo/masło

 

Napoje bez limitu

woda niegazowana

kawa z ekspresu przelewowego

herbata zna /owocowa, czarna